Kend din kandidat: Mathias Morgen

Venstre i Holstebro Kommune præsenterer Mathias Morgen, som kandidat ved kommunalvalget i november.Hvem er jeg?

Mit navn er Mathias Morgen, og jeg er en 32-årig familiefar, der er født og opvokset i Holstebro. Jeg kommer fra en familie, der lever efter Kim Larsens kendte citat: "Samfundet er til for de svage, de stærke skal nok klare sig." Mine liberale holdninger kommer til udtryk igennem mit iværksætteri og mit arbejde inden for offentlig udvikling.

Mine mærkesager:

- Mere lytning til borgerne, og mindre til administrationen.

- Børn over kunst og kultur - Skal der spares må det aldrig være på bekostning af børneområdet.

- Nærhedsgaranti - du kan altid få dine børn i en skole eller børnehave, der hvor du bor.

- Erhvervsliv der oplever en kommune der siger "det får vi til at lykkes" frem for "det kan man ikke"

Hvorfor stiller jeg op?

Jeg ønsker i større grad vi vender bøtten, og lader beslutninger og forslag være drevet af borgerne og ikke administrationen. Der er alt for mange beslutninger, hvor det er kommunen der styrer showet, uden mulighed for politikkerne kan sige andet end ja eller nej. Det skal udfordres, og der skal skabes gennemsigtighed og synlighed for alle.

Jeg ønsker at prioritere børn og ældre over kultur. Jeg kan godt lide kultur. Kultur må bare aldrig være på bekostning af børne- eller ældreområdet. Kultur skal i stedet handle om at støtte det brede foreningsarbejde, og ikke smarte uddannelser og besynderlige kunstværker. Det er der ikke råd til, når vi samtidig har en fortælling om besparelser på specialpædagoger og ældreplejen. Det virker nonsens. Kulturudbud er en gode og ikke et must. Jeg vil hellere bo i en by, hvor jeg ved der bliver taget hånd om mine børn, frem for teaterstykker, og en gruppe "stenmennesker” på toppen af gågaden.

Jeg går ind for nærhedsgaranti for alle. Det betyder, at jeg er imod lukning af skoler og børnehaver, og at tvinge 2-sprogede væk fra deres nærmiljøer, fordi man mener det er godt for integrationen. Ingen bryder sig om at skulle køre langt for at aflevere deres børn, og jeg kan slet ikke se hvordan det skal øge samarbejdsviljen med forældrene, hvis man tvinger deres børn væk. I stedet skal fokus være på de rigtige kompetencer lokalt, med mennesker der har faglighed og interesse i flerkulturelt samspil. Hvis man ønsker en eventuel ændring i befolkningssammensætningen i de forskellige områder af Holstebro Kommune, kunne det jo være en idé at se nærmere på byplanlægningen.

Og så syntes jeg det er trist, når vi igen og igen, er på bagkant i kommunen, når det kommer til at gøre det attraktivt for virksomheder, at slå sig ned i Holstebro. Bare se på historien om Biltema. Har du en ide til en virksomhed eller en udvidelse af det eksisterende, skal kommunen først og fremmest sige "hvordan får vi det til at lykkes for dig" frem for "det kan man ikke!"